Нямало записи, каза Радостин Василев

Нямал записи, обяви Радостин Василев. Но ще напусне ПП, защото било предателство.

"Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам".

Това обяви на пресконференция бившият спортен министър в кабинета "Петков" Радостин Василев. По-късно обаче той разказа, че наистина има запис, но на заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" от неделя. Подчерта, че то не било тайно, а се провело с поне 50 души онлайн.

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си с анонса "Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!". Към него върви и видео с "Мишо Бирата", кадри напомнящи за "Барселонагейт" и снимките с кюлчета.

"Напът е да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство", каза днес Василев.

Много пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние сега ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, областни управители и др. Г-н Петков и Денков ми казаха преди седмица, че нашето правителство на малцинството "няма да бъде антикорупционен и затова не ни трябват хора като теб, Радостине", каза той.

Преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува "против" правителството и да напусне парламентарната група, каза Василев.