Реакции на скандалните записи

Бойко Борисов определи информацията за записи на ПП-Дб като "нечистоплътност". "Превърнахме се в държава на записите, ако всичко това е вярно. Целта е да не се направи правителство", каза лидерът на ГЕРБ Бой Борисов в кулоарите на НС

Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира, каза Борисов.

Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета. Що? Щото е същият монтаж! Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и видяхте за две години какво се случи. Целта на Радостин Василев е подобна - след четири години едно и също нещо, коментира още лидерът на ГЕРБ ситуацията.

Вчера съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че днес Радостин Василев ще покаже пред медиите 4-минутен монтаж на 10-часови записи, които е правил на групата на ПП и "Демократична България" в офисите на формациите и в парламента.

"Виждаме опити от всякакви страни да може да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това", каза пред журналисти в парламента кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков.

По думите му разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години и залогът е голям.

“Нека да видим какво ще каже Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам доколкото можем спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат”, заяви още акад. Денков.