Борисов за акциите на Левски: Няма полезен ход. Подиграха се с "Левски"

Премиерът Бойко Борисов за първи път коментира ситуацията с акциите на футболен клуб Левски. „Не са на мое име! Нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал”-казва той, цитиран от агенция БГНЕС.

Преди дни акциите на клуба бяха прехвърлени чрез джиро от собственика на клуба Васил Божков на премиера Борисов. Тогава спортният министър Красен Кралев обяви, че министър-председателят няма да ги приеме.

Според Борисов всичко е било умишлено. „Феновете на „Левски” да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой си позволил да ми джироса акции. Ами утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите си на мен, може да ми прехвърлите къщата си с децата " -каза още Борисов , който е на инспекция на строителството на газовата връзка с Гърция при село Орлово , предаде Нова тв.

„Няма полезен ход. Подиграха се с „Левски”. Да ги прехвърлят на когото искат. Аз няма да участвам в това!”, категоричен беше премиерът.

Борисов отрече да са водени разговори в миналото между него и Васил Божков, тема на които да е била собствеността на клуба. „По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема”, каза още премиерът.

На настоятелните въпроси какво решение ще вземе за акциите, Борисов се обърна към репортера на бТВ: „Госпожо, няма на Божков ТВ да се хвана на въпросите”.

На въпрос има ли проблем в това, че финансовият министър Владислав Горанов е водил sms-кореспонденция с Божков по линия на харатния му бизнес, Борисов отговори: „По това време той не е бил по никакъв начин обвиняем”.