Тази вечер започва Sanremo 2021

"МУЗИКАТА НЕ СПИРА" е мотото на 71-то издание на прочутия италиански фестивал Sanremo 2021.

Той започва днес и ще приключи на 6 март. Ще се проведе при изключителни мерки за сигурност срещу пандемията.

И този път ще участват 32 изпълнители. 26 от тях в категорията "Известни" и 8 "Нови". По покана на артистичния директор на фестивала, телевизионния и радиоводещ Амадеус Себастиани, постоянни гости през петте вечери ще са рапърът Акиле Лауро и футболната звезда на Милан Златан Ибрахимович, който няма да отседне в хотел, а в личната си яхта, съобщават италианските медии.

Фестивалът ще се излъчва от театър "Аристон" в Сан Ремо, но без публика, само като телевизионно и радиошоу на обществената медия РАИ, като мярка срещу Covid пандемията.

В последния момент стана ясно, че Амадеус, остава на поста си. Той бе на път да се оттегли от поста директор на фестивала, след решението в залата на театър „Аристон“ да няма никакви зрители в 5-те фестивални вечери.

Специалните гости на "Санремо" ще са 23-ма певци, актьори и спортисти. Сред тях е и Лаура Паузини, носителка на наградата „Златен глобус” тази година за песента си „Io si”, за филма на режисьора Едоардо Понти “La vita davanti a se” („Живот пред себе си”) с участието на София Лорен. Едуардо Понти е син на звездата Лорен и прочутия италиански режисьор Карло Понти.

Турският актьор - звезда Джан Яман ще бъде сред гостите на Амадеус на фестивала Sanremo 2021.