Синът на Песков бяга от мобилизацията

Руски блогър си прави шега със сина на говорителя на Кремъл Песков.

Разпространени видеокадри показват как в блогърът звъни на сина на Песков и се представя за военен, набиращ мобилизирани резервисти за руската офанзива в Украйна след публикуването на указа на руския президент Путин.

"Днес Ви е изпратена повиквателна", казва блогърът Дмитрий Низовцев, който е водещ в канала в ЮТюб "Народна политика", създаден в подкрепа на руския опозиционер Алексей Навални, който е в затвора.

"На повиквателната има номер, на който да се обадите и утре в 10 ч. сутринта Вие трябва да се явите в център за резервисти", казва блогърът.

32-годишният Николай Песков за кратко изглежда объркан, след това заявява: "Очевидно е, че няма да дойда утре в 10 ч. сутринта", намеквайки, че няма да се остави да бъде мобилизиран в армията. "Вие трябва да разбере, щом знаете, че съм господин Песков, че не е напълно редно аз да съм там. Ще уредя този въпрос на друго ниво", казва още младият Песков.

"Нямам никакъв проблем да защитавам родината. Но трябва първо да разбера какво може да се направи, що се касае до мен", добавя той.