Движението в София затруднено от снега

Продължава да вали сняг в София.

В много райони на столицата движението е затруднено. Направени са няколко обработки със смеси срещу заледяване.

128 снегопочистващи машини обработват улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт, стръмни пътни участъци, мостови съоръжения, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „Самоковско шосе“.

"От контрола, който лично упражних, видях, че голяма част от спирките се почистват. След като се обработят и подходите към подлезите, ще се пристъпи към почистване и на тротоарите”, заяви пред медиите директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

В Природен парк „Витоша“ се извършва опесъчаване и почистване на сняг по планинските пътища: „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

„В момента се затваря пътя към природен парк „Витоша”, за да бъде почистен. Там снежната покривка е около 40 сантиметра. В района няма право да се използват реагенти, затова когато снегът бъде избутан , пътят ще бъде отворен”, казаИванов.

Почистват се основни и някои вътрешно-квартални улици в райони, като „Кремиковци“, „Връбница“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Студентски“, “Красно село“.