София тази седмица е книги

Бели шатри, книги и четящи хора - това е София тази седмица.

За 8-ми път тук се провежда"Алея на книгата". Този път участват рекорден брой издателства- над 100.

Едно от тях е "Вакон".

"На пазара сме вече 14 години. Преминахме през една неприятна и тежка ситуация , която продължава , много нови неща се случиха, за които никой не беше подготвен"-казва главният редактор на издателството Елеонора Гаджева.

За щастие през годините успяхме да създадем една вярна аудитория. Ние сме нишово издателство, специализирани сме в издаването на пътеписи, пътешествия, приключения . В последните години започнахме да издаваме и мотивиращи книги-на известни личности, които правят нещо и мотивират другите да ги следват. Една от последните ни издадени книги е такава -"15 ангажимента на осъзнатото лидерство“.Радва се на голям успех. Много е подходяща за този момент , как човек да възпита себе си така , че да бъде добър лидер , да води хората и компанията си.

Направихме и две нови марки към Вакон ."Киви"-адресирана е към женската аудитория-„Небесни тела“ на Джуха ал Харити ,"За да живея " - на една севернокорейка, "Да се осмелиш да шофираш"-на саудитска авторка , която имаше изключителен успех-казва още Елеонора Гаджева.

И "Таралеж"- за детска аудитория , с детски книжки. Радваме се на нови читатели. Така че този период за нас премина по-леко отколкото за книжарниците и големите издателства.

За щастие последните години тенденцията се обърна и хората започнаха плахо да се връщат към книгите .

Българите също започнаха да се осмеляват да пишат повече. Издадохме Крум Крумов - българин, който живее в Полша последните години . Той направи една обиколка на Исландия с колело и описа красивата и природа и самото пътуване. Издадохме неговите впечатления „Около Исландия за 14 дни“ , също - Иво Иванов с „Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“, известният журналист Светослав Иванов, „Фауда“ на журналиста Мохамед Халаф……

Вижте цялото интервю с Елеонора Гаджева –главен редактор на издателство „Вакон“