Трима пострадаха при срутване на тунел на магистрала"Струма"

Тримата затрупани при срутването в тунел "Железница" на магистрала "Струма" работници са извадени живи и са откарани в две болници в Благоевград с политравми.

На място е кметът на Благоевград и областният управител. Очаква се регионалният министър Петя Аврамова също да пристигне.

Първоначално беше съобщено за четирима пострадали, но извършващите строителството съобщиха, че пострадалите са трима.

Срутването в тунела е станало в лявата тръба на южния изход. Тунелът "Железница" се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна, горе долу толкова е и от другата Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

По първоначална информация инцидентът е станал по време на монтаж на рамка. Пред БГНЕС строител, работещ на обекта, казва, че това е нормален процес.

“Железница” трябва да е най-дългият у нас автомобилен тунел с дължина 2.2 км. До момента са прокопани общо 850 метра. Според регионалния министър Аврамова, която наскоро беше на инспекция на място тунелът трябва да е готов догодина.

Стойността на договора е 185 370 370, 37 лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.