Стефан Янев - отново премиер

"Очаквам аз да бъда този, който ще бъде министър-председател на следващото служебно правителство". Това заяви Стефан Янев в отговор на журналистически въпрос днес, по време на откриването на учебната година в Габрово.

По думите му ще има промени в състава на третия служебен кабинет на президента Радев.

В отговор на въпрос за новия политически проект на министри от служебното правителство, Янев отговори: "Дали ще има или няма да има нови политически формации, това преди всичко зависи от хората, от гражданите. Ако гражданите искат, те ще намерят начин как да се обединят и да търсят тяхното политическо представителство според усещането, че в момента нещо липсва. Ако гражданите решат, ще има" .

Според Стефан Янев, служебното правителство е влязло и в нетипични функции като предложението за актуализация на бюджета.

"С едно изречение не можем да обобщим, прекалено много неща свършихме. За съжаление, предвид политическата ситуация и развитието в последните месеци в България се наложи да извършим дори някои нетипични неща за служебен кабинет, включително и взаимодействахме с 46-ия парламент най-малкото по промяната на три основни закона: бюджетните актуализации и за държавния бюджет, и за НЗОК" - каза Стефан Янев.