Стотици протестиращи блокираха движението на Орлов мост в София

Протестиращите блокираха бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в района на „Орлов мост“ до около 22 часа снощи - предаде БНТ.

Събралите се там бяха стотици. Те скандираха : „Оставка". Полицейското присъствие в района беше засилено.

Първоначално се бяха събрали десетки хора, впоследствие започнаха да се увеличават. Част от протеста бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова, депутати от партията и ръководството на АБВ - Румен Петков и неговите заместници.

Протестът започна спонтанно пред президентството след арестите на двамата съветници и претърсванията в администрацията на „Дондуков“ 2. От Габрово главният прокурор Иван Гешев обясни, че става въпрос за две досъдебни производства - едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура , а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние.

Малко след това протестиращите се преместиха пред Министерски съвет, след което поеха на шествие по улиците и булевардите в централната част на София. Шествието премина пред сградата на Съдебната палата, след което се върна отново на цар „Освободител“. Гражданите достигнаха до сградата на парламента, която беше обградена от плътен кордон от полицаи.

След това хората се отправиха към Университета и достигнаха до Орлов мост. Те останаха там до 21.30 , а движението беше възстановено около 22ч.

снимка:БГНЕС