Първи коментар на скандала с Агенция "Митници" направи Калин Стоянов

"Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови". Това коментира Калин Стоянов пред медиите в парламента преди изслушване във временната комисия за разследване на скандала в Агенция "Митници".

Сред обвинените, които съдът остави в ареста, е и директорът на Митниците Петя Банкова.

„Познавам ги от министерството, Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях, те бяха често в министерството, предимно Стефан Димитров", коментира Стоянов.

На въпрос дали е знаел с какво се занимават Димитрови, Калин Стоянов отговори:Хора, които виждаш при вътрешния министър, независимо в какво качество са там, всеки ги възприема като едва ли не, като някаква чиста монета, че тези хора са доста близки до министъра, още повече, че се случваше доста често“.

Има информация, че в дома на Бойко Рашков са се състояли срещи в минал период. На тях са се разпределяли задачи на всеки от присъстващите как той да бъде дискредитиран до ротацията, за да не остане на поста министър. По думите на Стоянов, след разпределянето на задачите е започвало и кадруване – кой ще бъде министър, кой заместник-министър, кой ще бъде шеф на еди-коя си служба и така нататък, обяви Калин Стоянов.

Сега се изяснява дали Живко Коцв е присъствал на тези срещи, каза Стоянов.