Театър на открито в София от утре, Бродуей затворен до септември

Театър "София" първи ще представи постановка на открито след края на карантината утре.

Ще се играе пиесата "Апетит за череши" на Агнешка Ошецка. Спектакълът ще започне в 20:30 часа на открита сцена в парка "Заимов".

Народният театър пък стартира постановки на открито от 1 юни. Ще се играят моноспектакли или представления с двама актьори. Постановките ще се изпълняват на трите площадки от двете страни на театъра и в задния двор, който ще бъде кафе театър. Билети ще се продават на една каса за хората до 60 години и на друга за зрителите под тази възраст. Ще се влиза от едно място и ще се излиза от друго, съобщи директорът на театър Мариус Донкин по БНТ.

Постановки на открито обмисля и ръководството на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Директорът му Калин Сърменов обясни пред бТВ, че води разговори с директора на намиращото се до театъра 6-о училище. Идеята е спектаклите да се правят в двора на училището с малко зрители и камерни постановки. И за театралните постановки на открито важи изискването да се продават билети за 30% от капацитета.

Бродуей затворен до септември

Прочутите театри на Бродуей ще останат затворени поне до септември, съобщи браншовата организация на продуцентите и театралните собственици .
Театрите предлагат да възстановят парите или да сменят купените билети за представленията до 6 септември, се посочва в комюникето.

Ню Йорк стана епицентърът на епидемията в САЩ, а изкуствата и развлекателният сектор са включени в последната фаза на плана за възобновяване на дейностите в мегаполиса, припомня БТА. Театрите са затворени от 12 март, когато губернаторът Андрю Куомо забрани събиранията с над 500 души в опит да забави разпространението на коронавируса.