Тодор Батков: С "Левски" никой не може да постъпва така

"С Левски никой няма право да постъпва така. Очевидно не може да продължава схемата и системата на благодетеля, на чичко-паричко и т.н. Нормално е феновете да се включат, нормално е да се води маркетинг и съответно - да не се харчи безогледно, както се правеше последните две години " - каза бившият собственик на "Левски", адвокат Тодор Батков в "Тази сутрин" по bTV.

Според него е започнала процедурата по прехвърлянето на акциите и в момента те са по-скоро ничии .

"Тези акции в момента са блокирани - те не могат да участват в общо събрание, не могат да формират мнозинство, не могат да гласуват", коментира още бившият собственик на клуба . Той обяви, че за 11 години начело на Левски е похарчил 45-46 милиона лева лични пари, но не съжалява за нищо.

Батков обяви, че е бил разочарован от вчерашния екшън с акциите на "Левски". Тити е чист човек, обича Левски. През 2015 година, когато имах проблеми с финансирането, той дойде при мен и ми донесе 90 - 100 000 евро. Изтеглил влог на семейството без знанието на жена си. Взех ги за Левски и му ги връщах преди две години", припомни Батков.

"Очаквах господин Васил Божков да прехвърли акциите на Константин Папазов или да ги върне на дружеството, а то в срок до три години да се освободи от тях, както предвижда Търговския закон"- каза Батков за бТВ