Томислав Дончев: В Алепу е видимо че има и хотел

Това ,което виждат очите ми в Алепу , възможно е да има подпорна стена, но със сигурност има и хотел. Това е видимо с просто око- каза вицепремиерът Томислав Дончев за бТВ.

Премиерът разпореди на ДНСК /Националният строителен контрол/ да се запознаят на място и се надявам да ни осветлят каква е ситуацията. Пряката отговорност е на Министерството за регионалното развитие , ДНСК е на това подчинение.Трябва да разберем акъв тип обект е този ,какво е разрешено по документи .

Резултатът от проверката се очаква след дни - обяви Дончев.

От новия Еврофонд за въстановяване на икономиките след пандемията , България очаква почти 13 млрд евро-обяви вицепремиерът, 9 млр от тях - безвъзмездно. Част от парите ще отидат за увеличаване на програмите за развитие на селските райони, за околната среда , но най-големият фонд е за възстановяваен на икономиката - почти 6 700 млрд. евро.

Те трябва да се усвоят до 2024г. Това лято ще се занимаваме с това - да преложим готови мерки , стратегия, идеи за това как парите да бъдат използвани. Ще са насочени към здравните системи, санитарната сфера , за социална подкреп, местни служби. Европа има абмицията този план за възстановявае да се съчетае с ускорено развитие, като основните две посоки са общо казано "озеленяване" и дигитализацияп и високи технологии-обави Томислав Дончев за бТВ.