БСП се оплака от тормоз на медиите

БСП призова ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно, за да прекрати „електронния терор“ върху народните представители. Социалистът Валери Жаблянов прочете декларация, в която изрази недоволство от вчерашните репортажи и снимки, които са показали, че депутатите не носят маски. Той призова от парламентарната трибуна да бъдат взети всички мерки народните представители да бъдат защитени от медийни нападки.

„Вчера по националните телевизии и по други електронни медии назидателно бяха снимани, прожектирани и показвани народни представители, които не носят маски, усмихват се, разговарят помежду си и така да се каже нарушават обществения ред. Настоявам ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно да се прекрати електронният терор върху народните представители, тяхното дискредитиране в телевизии и други средства за информация“ - призова Жаблянов.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък заяви:

„Това, че вие сте тръгнали без маски и сте влезли тук в нарушение на правила, за които сме се разбрали всички заедно, че трябва да спазваме. При положение, че здравният министър издава заповед за всички български граждани да носят маски при определени условия и те биват глобявани е нормално медиите да проявят интерес как се спазват правилата в Народното събрание“.

Столичната регионална здравна инспекция връчиха на Народното събрание констативен протокол, предаде БГНЕС.

Според протокола по време на пленарното заседание вчера част от народните представители, присъстващи в пленарната зала, са без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата.Така те са нарушили въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки.

снимка: БГНЕС