Три 3-годишни деца избягаха от детска градина в София

Три 3-годишни деца избягаха от детска градина в столичния квартал „Люлин”. Инцидентът е станал в понеделник малко след 09.00 ч.

За щастие децата са върнати след около 10 минути.

"Децата бяха прибрани много бързо. Едното обаче е по-пъргаво и стигна по-далеч”, разказа Дочка Мичева, директор на 150-а детска градина „Калина” за Нова тв.

Според родители, едно от децата е забелязано чак при Кооперативния пазар на квартала. Случайни минувачи, които виждат само 3-годишното дете, подават сигнал до 112.

Екип на Нова тв направи провери за колко време възрастен би стигнал от вратата на учебното заведение до въпросното място. "Пресичаме две улици и след 2 минути и 12 секунди сме там. В района обаче никой нищо не е чул и видял", разказва Нова тв.

Директорът Дочка Мичева обяви, че все още установява как точно се е случило бягството на децата. Обеща, че възпитателите ще бъдат наказани.

Родителите настояват да се вземат мерки вратите на двора на детското заведение да бъдат подсигурени така, че децата да не могат да излизат сами. Според тях е имало подобен инцидент и в друга детска градина преди месец.