Тръмп се върна в социалните мрежи

Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп се върна в социалните мрежи.

Вчера той каза във Facebook и YouTube "Върнах се!" за пръв път, след като преди две години беше отстранен от тях заради щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., предаде Франс прес.

"Така Тръмп се завръща в технологичните платформи, които вече е използвал, за да даде тласък на политическия си възход", коментира Ройтерс.

И в двата поста е използвано заснето преди време видео на CNN, с което се обявява победата на Тръмп над Хилари Клинтън през 2016 г. След това картината избледнява и на екрана се изписва „Тръмп 2024“.

Бившият държавен глава републиканец вече обяви, че през 2024 г. ще се бори за втори мандат. Тръмп придружи текста си с кратко видео, в което казва: „Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше сложно“.

Тръмп започна кандидатпрезидентската си кампания през 2016 г., използвайки социалните медии. Сегашното му завръщане му позволява да достига до общо 146 милиона свои последователи в трите най-големи технологични платформи.

Профилът на Тръмп във Facebook беше деблокиран в началото на тази година, Alphabet възстанови канала на Тръмп в YouTube вчера, Meta възстанови профилите му във Facebook и Instagram по-рано тази година. А профилът му в Twitter беше възстановен през ноември от новия собственик на платформата Илон Мъск.