Преднината на Байдън пред Тръмп се увеличава

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън увеличи преднината си пред президента Доналд Тръмп в щатите Уисконсин и Пенсилвания, които могат да имат решаващо значение за изхода от изборите през ноември", пише Ройтерс".

Според анкетите на "Ройтерс/Ипсос" Байдън води пред Тръмп със 7 пункта в двата щата. Преди седмица демократът имаше преднина от 6 пункта в Уисконсин и 5 в Пенсилвания.

Последните социологически данни на "Ройтерс/Ипсос" в други четири щата, които ще играят важна роля за това кой ще победи на президентските избори на 3 ноември, също показват преднина за Байдън. Във Флорида демократът води с 4 пункта пред републиканеца Тръмп, в Аризона - с 2 пункта, в Мичиган - с 8 пункта, а в Северна Каролина двамата са с изравнени позиции според допитванията.

Байдън проведе предизборна проява в Охайо в опит да разшири своята подкрепа в щат, който е смятан за непосилен за спечелване от демократите, след като Тръмп победи там с голяма разлика на изборите преди четири години, предаде "Асошиейтед прес".

Бившият вицепрезидент наблегна на икономическо послание и изтъкна своите постижения, а представи Тръмп като президент, който е изоставил избирателите от работническата класа.

"Аз не преценявам хората по размера на банковата им сметка. Вие и аз преценяваме хората по силата на характера им, по тяхната честност, по тяхната смелост", каза Байдън пред работници от автомобилната промишленост в Охайо, като похвали профсъюзите и настоя, че представлява ценностите на работническата класа.

Анкета на Washington Post-ABC News от неделя показва, че бившият вицепрезидент води с 54% срещу 42% пред Тръмп сред вероятните гласоподаватели, като само 41% от анкетираните дават на президента положителни оценки за това как се справя с коонавируса.

Тръмп обяви агресивно връщане към кампанията си след възстановяването му, започвайки с митинг в понеделник вечерта в Орландо, Флорида, днес той трябва да е в Пенсилвания и в сряда в Айова. 


„Издържах най-високия тест, най-високите стандарти и съм в отлична форма“, каза Тръмп в неделя. "И трябва да ви кажа, чувствам се фантастично, наистина се чувствам добре".