Последен ден за регистрация в ЦИК на кандидат-президентите

Днес е последен ден за регистрация в ЦИК на кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от партии, коалиции и инициативни комитети.

Също днес - до 17 часа, Районните избирателни комисии ще регистрират кандидатдепутатските листи за изборите на 14 ноември.

Предстои ЦИК да направи проверка на имената в листите, за това дали отговарят на изискванията на Изборния кодекс, включително дали не фигурират в повече от две листи и дали са само с българско гражданство.

За президентските избори този път три от основните двойки бяха издигнати от Инициативни комитети - Румен Радев и Илияна Йотова , ректорът на СУ "Кл.Охридски" Анастас Герджиков и полк.Невяна Митева, Лозан Панов и Мария Касимова.

ДПС за първи път излязоха със свой партиен кандидат и издигнаха лидера си Мустафа Карадайъ.

Познатите имена Волен Сидеров и Валери Симеонов се включиха в президенската надпревара. Партийният лидер на "Възраждане" Костадин Костадинов също е кандидат-президент.

Консервативният блок на Цветанов и Москово НОД обаче заложи на журналиста Горан Благоев. До края на деня ще станат ясни всички кандидати за "Дондуков"2.

Утре ЦИК трябва да изтегли жребия за номерата за изборите, а от 15-и вече сме в предизборна кампания.