Убитата Алена Щерк се обаждала в полицията за тормоз от Спига

Убитата Алена Щерк три пъти се е обаждала в полицията за тормоз от страна на бившия ѝ приятел. Това съобщиха от МВР сега, след убийството ѝ.

На 02.02.2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена. Тя обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел.Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е бил предупреден.

Потърпевшата е била поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.

Тя се обръщала към МВР още два пъти - през февруари и през април. Но отново не подавала жалба срещ билшия си приятел и основен заподозрян за убийството и - Виктор Спига. За тормоз от негова страна към Алена говори в интервю и сина на убитата.

Ревност е основната версия, по която работят криминалистите, разследващи убийството на 47-годишната жена. Тя бе открита мъртва в неделя на нерегламентирано сметище край Радомир.

Причина за смъртта на Алена Щерк е тежка черепно-мозъчна травма, причинена от нанесени множество удари по главата ѝ, съобщиха от прокуратурата.

Виктор Спига беше задържан от властите в Италия и се очаква да бъде върнат в България. Към него е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин. При арестуването му в Италия, Спига е имал нож.