След скандала, уволниха 5-ма от болницата в Пловдив

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, след като 2-а души починаха на стълбите на болницата от коронавирус.

В доклада на създадената специална комисия е установена вината на седем служители, които са извършили или са допуснали да бъдат извършени нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ. В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание "Предупреждение за уволнение".

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване-казаха от болницата.

От днес, също така в заведението се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.