В Италия ще носят маски до откриването на ваксина

Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ рязко нарасна с 2751 за денонощие, по данни на университета "Джонс Хопкинс". Така общо заразените с вируса са над 800 000. САЩ са най-засегнатата от коронавируса страна както по брой на починалите /общо 44 845/, така и по диагностицираните случаи /над 820 000/. Близо 75 000 американци са обявени за оздравели.

В САЩ очакват втора вълна от коронавируса следващата зима, в началото на грипния сезон ,обяви директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, цитиран от Ройтерс и БТА.

Президентът Тръмп обяви 60 дневна пауза за получаването на" зелена карта" за пребиваване в САЩ. Логиката му е : "В условията на създадената икономическа криза, заради коронавируса, да се даде предимство на американците".

Потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус в Германия нараснаха с 2237 за последното денонощие до 145 694. Починалите вече са 4879.

Епидемията е под контрол-обявиха властите в Германия. Но "успехът ни засега е крехък "-каза Ангела Меркел. Самата тя престоя 2 седмици в берлинския си дом под карантина, след като стана ясно ,че е била в контакт с лекар дал положителен тест на COVID-19 - припомня " Франс 24".

Италия вече има повече аспиратори от нуждаещите се от тях, макар че е на трето място след САЩ и Испания със 183 957 случая, само за ден заразените са 2 729.

Необходимостта от носене на маски и използването на други средства за лична защита ще стане едно от условията за връщането на Италия към нормален живот. Опасността от коронавируса ще остане до откриването на ваксина, заяви пред Сената италианският премиер Джузепе Конте.

За последните 24 часа в Швеция са починали 185 души. Общият брой на жертвите на коронавируса в скандинавската страна е 1765. Швеция остана единствената страна в Европа, която не въведе строги ограничителни мерки и разчита на т.н. "стаден имунитет ".