В неделя ще стане ясно за отваряне на парковете

Дали ще можем отново да влизаме в парковете, ще стане ясно в неделя . Тогава премиерът Борисов ще обяви решението .

Той подчерта, че частичната отмяна на забраната за разходки в парковете зависи от броя на новозаразените с COVID-19. Ако увеличението на случаите е в сегашните рамки, можем да пуснем родителите и децата да се движат в една посока, уточни премиерът.

Ако това стане обаче, ще има обучение за това как се ходи в парк в условията на пандемия от коронавирус. Учението ще се проведе в неделя. "Възложил съм да ми се предложат различни варианти как да стане това" , обяви Борисов.

"Сигурно не пречи в един ресторант да има на масата двама души, както и в хотела също, но как ще се извършва контролът. Изпуснахме пазарите и от 20 заразените станаха 50-60 души за един ден. Сега ще видим от пътуванията какво ще стане, каза още Борисов. Той подчерта, че мерките срещу коронавируса у нас са най-леки в сравнение с други европейски държави, но са били ефективни и са дали най-добрите резултати.

Още утре бих разпоредил да падне извънредното положение, защото работя без заплата. Мечтая на 6 май да отида в парламента и да кажа, че се отменя точно за Гергьовден и военния парад, добави премиерът.

Снимка: Никола Ончев