Училищата във Варна ще учат онлайн, заради щетите от урагана

В момента наблюдаваме ситуацията, бедственото положение вероятно ще остане до края на деня. Това каза пред медиите днес кметът на Варна Благомир Коцев. Той уточни, че вероятно в края на деня бедственото положение ще бъде отменено, но трябва да се види какво ще реши Кризисният щаб.

Всички ученици в града ще учат онлайн. В четири училища, където е необходимо време за отстраняване на нанесените щети от урагана, обучението ще е онлайн три дни - до 22 ноември,

Тепърва ще се остойностяват щетите от бедствието, коментира още Коцев.

„Ще искаме пари от фонда за възстановяване, ще видим сметките какви са и за какви суми става въпрос, но ако общината не може да ги поеме, ще трябва да ги поискаме от фонда за бедствия и аварии“, обясни кметът.

Според кмета в момента най-важното е да се възстанови електроподаването в районите, където то е спряло, някъде вече два дни. Много от екипите са концентрирани върху изчистването на опасните зони, там където има опасни клони. Има клони, които са били покосени от бурята, но все още стоят висящи в короните на дърветата, което е изключително опасно, Каза още Благомир Коцев.