Васил Божков: В Дубай съм, приятели ми дават милион, два, пет...

В Дубай съм, добре съм. Живея в апартамент, който не е мой. Но две - три седмици бях в затвора "Ал Ахбар". Това обяви обвиненият от прокуратурата бизнесмен Васил Божков в интервю за бТВ.

Той уточни, ча статутът му в арабската държава е на резидент и няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана. Дубайските власти казаха - ходете където искате. Но ако напусна Обединените арабски емирства ще бъда арестуван, обяви още Божков. И допълни, че се страхува за сигурността си в България.

Божков каза още, че ще се върне в страната в подходящ момент - когато делото срещу него влезе в съда.

„Срещу мен няма нито едно съществено обвинение“, допълни той. Относно съдбата на ФК „Левски“, Божков изрази готовност да продаде акциите на клуба на всеки един „сериозен инвеститор“ или да ги подари на феновете, „ако по този начин ще спаси клуба. „Ако се махнат тези запори, които са напълно незаконни, Левски няма да има проблеми. Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за „Левски“, заяви още той. За съдбата на футболния отбор Божков обвини премиера Бойко Борисов. „Защото унищожи компаниите, които издържаха „Левски“, допълни той.

С Комисията по хазарта аз никога не съм имал контакти, всичките ми контакти по този бизнес са били с Владислав Горанов. Законът не се тълкува, той се изпълнява. При едни правила – данъкът е един, при други правила – друг. Затова тотото е плащало един данък, а ние друг, каза Божков.

Той обяви, че подготвя сигнал до прокуратурата, а министър Горанов трябва да си подаде оставката.

Божков обяви, че съди България в Лондон. Решенията на този съд са задължителни -каза той.

Съвременните мутри какво правят - идват, казват ще ти помогнем, плащай. Но днес бухалките са други - прокуратурата, държавата, каза Божков, но отказа повече подробности.

Нямам пари, но имам богати приятели, отговори той на въпрос как живее в Дубай. Приятелите ми дават пари, милион, два, пет - това не е проблем. Но аз нямам нищо, всичко е запорирано, каза Васир Божков.

Според него жената до него - Елена Динева, е в ареста по показанията само на 1 свидетел. Държат ги като заложници, за да ме накарат да се върна. Но така няма да успеят - как ще помогна ако се върна, като ме арестуват, каза Васил Божков за БТВ.