Врачанската компания "Вола Софтуер"- сред най-добрите в Източна Европа

Смятаният за най-беден край в България - Северозапада, се оказа място за най-модерната и скъпоплатена професия на бъдещето - софтуерните специалсти.

Врачанската фирма "Вола Софтуер" е лидер в годишен списък на Американската платформа за оценки и отзиви Клъч за най-силно препоръчани софтуерни компании в България и Източна Европа за 2020.

Фирмата е отличена за своите разработки на уеб и мобилни приложения. Клиенти на Вола Софтуер са Световната Банка, световни строителни компании, неправителствени организации , Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца ......

"Все по-важно е да показваш какво знаеш и можеш, а не къде си позициониран. Ние оттук от Враца можем да доставяме услуги на световно ниво" - казва Емилиян Кадийски - управител и съосновател на компанията.

Дигиталната индустрия позволява да работиш с клиенти от цял свят. Освен клиенти, трябват две неща - добър интернет и добро образование !

"Във Враца има добър интернет, както навсякъде в България. Има и традиционно добро образование, аз съм завършил преди 15 години математическата гимназия тук в града, след това обаче заминах за София" -казва Кадийски. "Такова е мисленето, за да се развиеш , трябва да излезеш от тук. София е притегателен център. Затова хората напускат Враца и не са имали причина да се върнат.

Това, в което ние вярваме и казваме е, че можеш тук да имаш предизвикателна и добре платена работа. Това се опитваме да направим с нашата компания. Хората да имат причина да се връщат и да направят семейство тук.

Във "Вола софтуер" работят десетина души от Враца и района.

"Всяка година опитваме нещо ново. Започнахме преди 15 години с курсове по програмиране, след това целенасочено подготвяхме хората за стаж в големи фирми. Създадохме споделен офис наскоро, първи такъв в района. Тук могат да работят повече хора, да обменят идеи, да правят общи проекти. Сега направихме и курс по дигитален - дизайн" - разказва Емилиян.

Ако си наистина добър нищо не ти пречи да се конкурираш на световния пазар.

Вижте още: