Вучич: В Сърбия няма да чуете лоша дума за България......

Президентът на Сърбия Александър Вучич пристигна на еднодневно посещение в България , по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата разгледаха от въздуха изграждането на магистралата Европа /част от магистралата София - Белград/ и газопровода БАЛКАНСКИ ПОТОК.

АМ "Европа" трябва да свърже София с ГКПП Калотина - 48 километра магистрален път и се очаква да бъде зъваршен следващата година.

"Това е първият ден без карантина. Вече можем да пътуваме совободно. Тази магистрала ще свързва хората, което е важно за всекидневния живот. Но много по-важен икономически е газопроводът Балкански поток" - каза сръбският президент Вучич.

Трасето на стратегически важния за България "Балкански поток" е 474 км. Газопроводът е от българо-турската до българо-сръбската граница. Очаква се да бъде завършен предсрочно до края на тази година. 280 км тръби вече са положени по трасето му, от които 150 са заварени.

"Много мощно върви и строителството Александруполис - Димитровград, Така че този пръстен Александруполис - Турция - Балкански поток, Сърбия дава възможност за пълна диверсификация и за България, и за Сърбия и може да се вкарва и руски и американски втечнен, и катарски, саудитски... азерски газ, така че веднага можем да напълним тръбите", каза премиерът Борисов.Той се осъществява с помощ и съдействие на ЕК , всичко е ясно и прозрачно, имаме одобрението и от САЩ и от Русия - каза Борисов.

"Бойко иска да каже , около мен само президенти - Тръм , Путин, Вучич - пощегува се сръбският президент.

"Да, само президенти . Аз съм едно малко премиерче , но като ми станат тръбичките и проектите са успешни, накрая идват и президентите "- отговори Борисов.

снимка:БГНЕС