Протест срещу "зеления сертификат" пред НС

Протестиращи от цялата страна се включиха в националния протест срещу зеления сертификат и противоепидемичните мерки, организиран от партия „Възраждане“.

На няколко пъти протестиращите се опитаха да влязат в сградата на НС.

До ескалация на ситуацията се стигна, когато депутатите от "Възраждане" напуснаха пленарната зала и искаха да излязат при протестиращите.

На площада има хора от София, Хасково, Димитровград, Харманли, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово и други градове. Звучи народна музика.

Протестът започна в 12 часа и е ограден от непрекъснат полицейски кордон както в пространството около паметника на Цар Александър II, така и около сградата на Народното събрание.

Участници в протеста пристигаха организирано с автобуси и личен превоз. Те паркираха на определено от Столичната община място и се придвижват до парламента.

Протестът не е само политически, но и граждански, твърдят пристигнали да участието в демонстрацията.

Протестиращите носят плакати срещу "зеления фашизъм", издигнаха и бесило с маска.

Около 15,30 часа обстановката около сградата на НС се успокои, а броят на протестиращите значително намаля.

Тази сутрин се стигна до напрежение във Варна между протестиращи и полицията. Според клипове в социалните мрежи четирима от шофьорите били тествани за наркотици и дали положителни проби. Гражданите поискали отново да бъдат направени тестове, които се оказали отрицателни. Протестиращите от „Възраждане“ във Варна смятат, че това е полицейска провокация.