Скандални записи на разговори на ПП-ДБ

Политици от коалиция ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи и съвети на ръководните си органи в парламента и в партийните централи. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в изявление пред медиите.

Радостин Василев е използван за активното мероприятие, планирано от службите. Той е правил записите, каза Петков.

"Тези действия са работа на службите и "Дълбоката държава" с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Реално, службите и Прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България. И България ще остане една превзета държава. Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик - Радостин Василев, който се разследва от Гешев", заяви Кирил Петков.

Мотивът му е отказът да бъде предложен отново за министър на спорта и - цитирам -„нереалистичните му амбиции да започне свой политически проект, с който да взриви държавата“, каза Петков.

Очаква се днес на пресконференция депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на спорта Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната си група.

"Това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с отделни фрази и думи, така че да могат да дадат абсолютно грешните внушения. Повтарям - това са изкуствено сглобени думи, извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация", заяви Петков.

Защо президентът бави мандата, попита накрая Кирил Петков.