Няма извънредно заседание на НС, има протест

Протестиращи се събраха около сградата на Народното събрание, където днес трябваше да се проведе извънредното заседание.

На северния вход на парламента, откъдето влизат депутатите, има засилено полицейско присъствие. Продължават да стоят палатковите лагери, блокиращи движението на Орлов мост, на площад „Независимост” и пред Ректората.

Заявени са протести на „Демократична България”, „Боец” и организиран от т. нар. „отровно трио”. Представители на „Боец” вече скандират „оставка”. Някои от хората хвърлят по сградата на Народното събрание домати, а други яйца.

Кордон от полицаи е оформил разделителна линия между парламента и протестиращите.

Според предварителния дневния ред депутатите трябваше да гласуват искане за нова актуализация на държавния бюджет заради кризата с коронавируса и средствата, които правителството отпуска за преодоляване на последствията от епидемията.

БСП настоява премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски да отговарят в парламента за насилието над журналисти, протестиращи и партийни активисти по време на Националната конференция на ГЕРБ.

От ГЕРБ обаче е само депутатът Александър Ненков. От думите му стана ясно,че другите депутати няма да дойдат на заседанието.

Така няма кворум и заседание на НС.