Земеделците уточняват детайли по споразумението с правителството

Председателят на Българската аграрна камара Костадин Костадинов дойде в Министерството на земеделието за уточняване на финалните текстове на споразумението на част от земеделския сектор с правителството

То трябва да бъде подписано утре.

Срещата продължава вече няколко часа.

"Технически се подготвят детайлите с "Правна" дирекция и другите, които ги касае," каза пред журналисти председателят на БАК на влизане в сградата на земеделското министерство.

След срещата в петък с премиера Денков, земеделците обявиха, че е постигната договореност и спират протестните действия. Днес Костадинов се разграничи от фемерите, които обявиха, че замразяват членството си в БАК, тъй като не са съгласни с договорките и продължават протестите. "Отцепилият се Джиков има политически амбиции и е обвързан с една политическа сила - "Възраждане", каза още Костадинов.

В съботния ден отцепилите се земеделските организации блокираха за два часа пътя за граничния пункт „Илинден – Ексохи“ и "Калотина", на границата със Сърбия. В протеста се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди.