Станка Желева с остра критика към президента

Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция за развитието на България, смята Станка Желева, дъщерята на покойния български президент Жельо Желев.

Тя написа критично писмо към държавния глава вчера.

"Написах това писмо, защото, според мен е тревожно това, което се случва в момента, тревожна е позицията на президента. Той трябва да уравновесява нещата и България да върви към Европа, към демокрация”, коментира Станка Желева за Нова тв.

"За мен е изключително обезпокоително, че се чуват призиви за излизане от ЕС, от НАТО, за което агитират от разни партии. Войната в Украйна беше катализатор за неговата позиция. Той не съвсем твърдо и открито, но все пак зае позицията на Русия и отказа да бъде изпратено оръжие към Украйна. Подигравка беше да им прати бронежилетки и каски, които нищо няма да помогнат на хората”, каза дъщерята на Желев.

Скандално е, че президентът не зае позиция срещу арогантното поведение на руската посланичка. Как не излезе и не каза, че посланик не може да се държи по този начин, коментира още тя.

Заради позицията на президента, има толкова висок процент на хора, които не осъждат войната. Генерал Радев е един военен. Сигурно е много талантлив пилот. Но президентската институция е друго. Този човек няма визия, концепция за България, каза още Станка Желева и критикува и Стефан Янев.

Неговото протеже – генерал Янев, само преди 2 дни направи партия, която ще участва в бъдещи избори и иска да обере националистическия вот. Индиректно обаче каза, че е по-скоро на страната на Русия, коментира Желева.

„Президентството в момента прилича на казарма – има само военни, хора, които работят за различни служби. Може утре да обяви военно положение. Този човек няма демократични позиции”, смята дъщерята на бившия президент Желев.

Попитана са сближените позиции на президентството с ГЕРБ, тя каза: „Цялото задкулисие е свързано с тях. Както сближиха позиции „Възраждане” и ДПС”