200 000 глоба за работника, чупещ жълти павета

Двеста хиляди лева е глобата, която ще наложа на фирмата „Трейс груп холд“, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве.

Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook, след разпространени в медиите кадри.

Работник с чук чупи на малки парчета жълти павета на площад "Александър Невски". На гледката са се натъкнали фотографи от агенция "Булфото" в късния съботен следобед.

Всички записи от видеонаблюдението на Столичната община в зоната вече са свалени, по мое разпореждане те се преглеждат и беше извършена проверка на място, пише Фандъкова. Освен това ще подадем и сигнал до СДВР, за изясняване на всички факти. Всички факти за случилото се ще бъде установено и няма да остане без последици.

Фандъкова припомня, че през октомври 2022 г. е наложена санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник на фирмата.

Налагам санкциите за увреждане на културна ценност по Закона за устройство на Столична община, пише столичният кмет.

Пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител“, в участъка от бул. „Васил Левски“ до БАН, е част от проекта за възстановяване на централната градска част. Стойността му по договор е 204 хил. лв. Заради установеното разместване на жълтите павета приемането на участъка е спряно, а разплащания за него от Столична община не са извършвани, добавя Фандъкова.