Теглят жребий в ЦИК за номерата на бюлетините

ЦИК днес тегли жребий, който ще определи номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

22 партии и 7 коалиции се регистрираха за парламентарните избори.

24 са кандидатпрезидентските двойки, подали документи за участие в президентските избори. 14 са на партии и коалиции, останалите 10 са на инициативни комитети, уточниха от ЦИК.

Според социолозите най-оспорваните кандидатури за поста на "Дондуков" 2 се очаква да бъдат - Румен Радев и Илияна Йотова, Анастас Герджиков и Невяна Митева, Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе.

Другите кандидат-президентски двойки:

Александър Томов и Лъчезар Аврамов; Костадин Костадинов и Елена Гунчева; Боян Станков - Сарате и Елена Ваташка; Горан Благоев и Ивелина Георгиева; Светослав Витков и Веселин Белоконски; Цвета Кирилова и Георги Тутанов; Луна Йорданова и Иглена Илиева; Милен Михов и Мария Цветкова; Валери Симеонов и Цветан Манчев; Волен Сидеров - Магдалена Ташева, Веселин Марешки - Полина Цанкова, Благой Петревски и Савина Хаджийска; Георги Георгиев и Стоян Цветков; Росен Пламенов Миленов и Иван Иванов; Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова; Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова; Николай Малинов и Светлана Косева; Марина Малчева и Савина Луканова; Мария Колева и Ганчо Попов; Жельо Желев и Калин Колев; Йоло Денев и Марио Филев.