Зуека напусна България

Актьорът Васил Василев-Зуека напусна България и живее в чужбина със семейството си от три месеца. Той и съпругата му заминали в търсене на по-добро бъдеще за сина им. Детето тази есен тръгва на училище, ще бъде в първи клас. "Вече е записан" - казва Зуека.

В интервю за "24 часа" той споделя, че от година е започнал отново да рисува и в момента се занимава с това. Има вече над 300 картини и по-голямата част са продадени, разказва Зуека.

Зуека няма да води телевизионното предаване "Маскирания певец", отказал е и роля в нов филм на Стефан Командарев, за да е близо до семейството си.

Актьорът не казва в коя страна живее, но казва, че има българи и той контактува с тях.

Според медии, той е в Испания.

"Махнах се не само от телевизията, но и от държавата" - отговаря той на въпрос защо няма да води "Маскирания певец".

"Причината да не съм в телевизията е много дълбоко семейна. Решихме да заменим държавата с друга, в която законите се спазват", коментира той, макар да казва,че самията той не е имал проблеми.

"Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. Главното, същественото, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило. 31 години нищо не се е променило, добавя той и припомня, че сме най-бедната страна в ЕС.

Зуека споделя, че няма конкретен повод, в който да се е почувствал лично засегнат от ситуацията в страната. Но отправя критики - за това, че българите припознават месии и ги избират, а после се разочароват от тях; за ширещото се антиваксърство, заради което вероятно предстои ново затваряне. Не пести и критики към хората на Слави Трифонов, с които работят години наред още от "Ку-ку". За тях казва, че са спечелили изборите, но не е ясно какво предстои - и че са допуснали "около 60 грешки накуп" само в опит да съставят два кабинета.