Състоянието на Берлускони е серизоно

Състоянието на четирикратния премиер на Италия Силвио Берлускони става все по-тежко, гласи изтеклата от болница „Сан Рафаеле“ информация, съобщава Стандарт.

Бившият италиански премиер изкара 24 дни в болницата. Констатациите на някои от лекуващите го лекари е, че в момента 84-годишният Берлускони е изключително слаб, с много слаби съпротивителни сили. За беда докторите не успявали да се справят с хроничната възпалителна патология, от която страда от години Берлускони и която се била усложнила след боледуването му през миналия септември от „Ковид-19“. Тогава коронавирусът причини на експремиера остра двустранна бронхопневомония и той беше хоспитализиран за две седмици в „Сан Рафаеле“. За съжаление напоследък се увеличавали и проблемите на Берлускони със сърцето – той има три байпаса, през 2016 г. бе сменена аортната му клапа и на няколко пъти бе лекуван в престижни клиники на САЩ и Великобритания.

Силвио Берлускони бе откаран преди два дни вкъщи по негово желание, въпреки ожесточената съпротива на лекарите от престижното здравно заведение, начело с личния му лекар проф. Алберто Дзангрило.

Медиците се съгласили видният им пациент да бъде преместен в имението си в градчето Аркоре, само след като там била обзаведена свръх модерна болнична стая с нужния инструментариум. Там той щял да бъде държан непрекъснато под око от нарочен екип, като „белите престилки“ били разрешили компания да му прави единствено неговата последна приятелка – по-младата с 50 години депутатка от партията „Форца Италия!“ Марта Фашина.