Подали сме документи за присъединяване към ERM-2-чакалнята за Еврозоната

Подали сме документи за "чакалнята "на Еврозоната . Това става ясно , между другото , от съобщение на пресцентъра на Министерския съвет, във връзка с телефонния разговор на премиера Бойко Борисов с френския президент Еманюел Макрон. Официалната тема на разговора им е актуалните данни за разпространението на коронавируса и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването- съобщава economic.bg

В рамките на телефония разговор с Макрон премиерът Борисов е благодарил на френския президент, че още през 2018 г., по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, той е подкрепил идеята България да се придвижи към „чакалнята“ на Еврозоната. „Разчитаме на подкрепата Ви за ERM II и днес, след като сме подали официално документи към ЕЦБ“, казва още министър-председателят.

Важната новина обаче се съобщава с едно изречение в прессъобщението, а изявление от страна на Министерството на финансите и БНБ – двете водещи институции в процеса, все още липсва- пише economic.bg.

Правителството обяви преди десетина дни , че ще изпълним критериите и до края на април ще подадем документи пред ЕЦБ за присъединяване към ЕRM- 2 .