ИТН канят всички парламентарни сили без ГЕРБ

ИТН канят всички парламентарни сили за разговори, без ГЕРБ - обявиха Филип Станев, зам.-председател на ПГ на партията на Слави Трифонов и Станислав Балабанов, в кулоарите на НС за Нова тв.

Те ще отправят писмено поканите си до час - каза Филип Станев. Идеята е да ги запознаят с вижданията си, със следващите стъпки и с възможностите за съставяне на правителство, а и да чуят техните виждания - каза още Станев.

Срещите и разговорите ще са в сградата на НС, вероятно в събота.

"Длъжни сме да поканим всички, с изключение на ГЕРБ, за да ги чуем, съобразяваме се, както с общественото мнение, така и с демокрацията, такъв е нейният смисъл - да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим", обясни Балабанов. Той се надява крайният резултат да бъде положителен. Депутатът подчерта, че е важно срещите да са публични, а не задкулисни, с идеята за постове.

"Чистата математика от конфигурацията на партиите от протестите сочи, че броят на депутатите е недостатъчен до 121 за мнозинство", уточни Филип Станев, запитан как ще обясни поканите към ДПС и БСП, след първоначалната им заявка да не търсят подкрепа от партиите на статуквото. Така че, по думите му, в името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат консултациите, защото този кабинет няма как да се състои.