5-те най-четени книжки на "ТАРАЛЕЖ"

Коя от тези 5 книги бихте искали да подарите на вашето дете?

5-ма от участниците ще получат подарък книгата, която са избрали!

Гласуването може да направите в края на тази статия до 30 ноември.

На 03-ти декември главният редактор на „Вакон“ Елеонора Гаджева ще изтегли имената на късметлиите, които ще получат желаната книга.

Петте най-четени книги от издателство „Таралеж“

ЕЛЕОНОРА ГАДЖЕВА, главен редактор на ВАКОН/ТАРАЛЕЖ

Иска ми се в последните месеци от тази година да си говорим за надежда, да протегнем ръка на доброто и да запалим пламъчето на вярата, за да стоплим сърцата си. В оставащите дни от 2020-та си пожелвам да намерим време, за да се обърнем към близките си и да зарадваме децата си, с нещо малко, лично и красиво. Затова избрах да ви представя пет детски книги, в които има по много от всичко изброено.


„Едно коледно желание“ от Катрин Ръндъл

Когато си пожелаваш нещо, трябва да го пожелаеш с цялото си сърце и душа.

Определят младата британска писателка Катрин Ръндъл като един от най-талантливите и обещаващи автори пишещи за деца. В това ще се убедитесами, когато разлистите страниците на „Едно коледно желание“ - красивата, цветна и майсторски написана история, заредена с огромни порции топлина и хумор. Това е история за пазенето на традициите и ценностите, за които си спомняме по това време на годината. Спиращите дъха илюстрации на Емили Сътън улавят магията на Коледа и превръщат книгата в перфектния коледен подарък.

Трогателна, остроумна и вълшебна приказка за любовта и тъгата.


„Мечето, което не можеше да заспи“ от Керълайн НастроПознавателна книжка за изследователи и любопитковци на възраст от 3 до 6 години, които харесват сладки приказки за Лека нощ. Историята е за Мечо, който не успява да заспи зимен сън и се впуска в приключение, докато всички останали от неговото семейство спокойно спят в горската хралупа. Какви са чудесата на големия град, който никога не спи – карнавал, опера, хот дог, шум от автомобилни клаксони и какво ли още не!

Но какво ще направи малкото сънено мече в големия град и къде се спи най-сладко, ще научите от книжката на Керълайн Настро и красивите илюстрации на Ваня Настанлиева.

Прекрасна история за лека нощ.„Добрите крадци“ от Катрин Ръндъл

Книгата е избрана за Детска книга на годината за 2019 г.

Изпълнена с приключения и хумор, „Добрите крадци“ е история за рисковете, които сме готови да поемем заради хората, които обичаме. Завладяващ разказ за надежда, решителност и състрадание, който ни показва, че нищо не е невъзможно, когато вложиш сърцето и душата си в него. Книгата е подходяща за деца на възраст от 9 до 13 години, както и за техните родители.


„Еверест“ от Александра Стюарт


Това е спиращ дъха разказ за това как двама много различни, но еднакви в своята решителност мъже преодоляват смразяващите температури, мощните ветрове и преминават ледопади, за да се изкачат до най-високата точка на света.

Историята е за двама малко познати герои и тяхното невероятно приключение. Прочетете разкази за стотиците мъже и жени, които помогнаха на Хилари и Тенсинг да постигнат целта си. Тази блестяща книга съчетава свежите и модерни илюстрации на Джо Тод-Стентън със завладяващата история на Александра Стюарт и излиза точно навреме, за да отбележи стогодишнината от рождението на Едмънд Хилари. Книгата разказва история за това какЕдмънд Хилари и Тенсинг Норгей успяват да оставят своя отпечатък и да се превърнат в първите хора стъпили на Еверест.

Книгата е увлекателна, познавателна и всяка страница в нея е пропита с духа на приключението.


„Младият англичанин“ от Вилхелм Хауф

Прекрасната книга, на един от най-изкусните разказвачи на приказки Вилхелм Хауф, илюстрирана с красивите илюстрации на Борис Стоилов.

„Младият англичанин” е част от втория алманах на Вилхелм Хауф – „Шейхът на Александрия и неговите роби”, включващ още популярните приказки”Халифът щърк”, „Джуджето Дългоноско”, „Малкият Мук”, „Историята на Алмансор” и други.

В тази приказка се съдържа версия на широко разпространен по онова време сюжет, в който доверчивите жители на малъг град, наричан Грюнвизел, са подведени да вярват, че една облечена маймуна всъщност е ексцентричен млад англичанин. Забавна история за суета и интриги в малкия град.


Елеонора Гаджева, главен редактор на издателство „Таралеж“

www.vakon.bg/taralezh

С натискането на бутона Submit/Изпращане се съгласявате автоматично с правилата на играта, които може да намерите тук.