Обявиха номинациите за"Еми", Брат Пит сред тях

Брад Пит е номиниран за награда "Еми" за представянето си през април в „Събота вечер на живо” (SNL) в скеч като д-р Антъни Фаучи - инфекционист №1 в САЩ, предаде БГНЕС. Пит изобрази известния американски лекар и имунолог, правейки шарж в подигравателен стил към мерките срещу коронавируса в САЩ на президента Донлд Тръмп.

Интересното е, че самият Фаучи обяви , че би искал да бъде изобразен от Пит и когато телевизионният шарж беше пуснат в ефир, той похвали актьора за представянето му в късното комедийно шоу на Ен-Би-Си .

https://twitter.com/nbcsnl?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ct...

Пит е номиниран като изключителен гост- актьор в комедийния сериал, заедно с Люк Кирби от „Чудната госпожа Мейзел“, покойният Фред Уилард от „Модерно семейство“, Дев Пател от „Модерна любов“, както и Адам Драйвър и Еди Мърфи в SNL.

Номинациите за наградите „Еми“ бяха представени във вторник, разкривайки дълъг списък от телевизионни предавания, сериали, актьори, режисьори, писатели и други видни участници , които се състезават за една от най-желаните награди в индустрията.

Антиутопията „Пазителите“ на HBO е сериалът, който получи най-много, общо 26, номинации за „Еми“ за праймтайм предавания. Поредицата черпи от митологията на супергероите на DC, като се основава на реалния расизъм, съществуващ в съвременна Америка. Тя улови смута на обществото, което стана свидетел на расови сблъсъци посред пандемията. „Пазителите“ бяха номинирани в категорията за най-добър лимитиран сериал, като участващите в него актьори - Реджина Кинг и Джеръми Айрънс, също получиха номинации.

На второ място по номинации е комедийният сериал на „Амазон“ „Удивителната госпожа Мейзъл“ с 20 номинации. На трета позиция е продукцията на Нетфликс „Озарк“ с 18 номинации.

Създадена през 1949 г., „Еми” е награда на Американската телевизионна академия за отлични постижения в телевизионната индустрия, обхващаща множество сектори - от писане на сценарии и режисура до дизайн на продукцията.