Николай Кръстев: Езикът в Македония не трябва да е проблем между нас

Мнения

Николай Кръстев -журналист , следящ отблизо проблематиката в Западните Балкани.

Бил е многократно специален пратеник на БНР в Северна Македония - 1998, 1999, 2001 и 2002 г., както и кореспондент в Белград 2003-2011 г. и в Москва 2015-2017 г. Сътрудничи на почти всички водещи печатни и електронни медии у нас.

Предстоят избори в Македония . Аз мисля, че социалдемократите /СДСМ/ ще запазят позиците си и дори ще ги увеличат. Техният здравен министър се справи доста добре с коронавирусната инфекция , независимо ,че се увеличиха случаите в последните дни . Като цяло бяха избегнати много по-сериозни щети .

Езикът не трябва да е проблем между нас. Трябва да гледаме на него като на проблем от миналото!

В момента Сърбия и Гърция са в много добри отношения с Македония, а България отново е в окопите и воюва с Македония, за Македония.

Все пак тя е независима държава и македонският език е факт.Трябва да примем реалностите. Сега трябва да напълним договоря межуд нас , подписан преди 3 години , не само с история , а с бизнес , с иновации, със стратегии.

Те по-близки от нас, българите, нямат. Просто това е една млада държава и още процесите се развиват. Хубаво е, че станаха член на НАТО в месеците на пандемията.

Смятам, че Зоран Заев/лидерът на СДСМ/ е един доста добър вариант на управление в Югозападната ни съседка.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ.