Напитки, които унищожават вируса

СОК ОТ АРОНИЯ, НАР И ЗЕЛЕН ЧАЙ убиват вируса.

Германски учени от Института по молекулярна вирусология към Университетския медицински център в Улм са изследвали как консумираната храна може да повлияе на разпространението на COVID-19, а и на грипа.

Вирусите първоначално заразяват носната и устната кухина, където се размножават, причиняват симптоми и могат да се предадат оттам на други хора.

Предотвратяването на първоначалната инфекция или намаляването на концентрацията на вируса в носната и устната кухина може да намали разпространението към други, но също така да облекчи симптомите и да се разпространи в белите дробове.

В скорошно проучване учените установиха, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай имат значителни антивирусни ефекти както срещу вируси, така и срещу грип и коронарна артериална болест.

Ако смес от сок от арония и вода се използва за изплакване на гърлото, унищожава 97% от коронавируса в устната кухина само за пет минути, според германските учени. Сокът от нар и зеленият чай убиват 80 процента от вируса за една минута, пише Zdrave.to.